DESORBTIE TERMICA

DESORBTIA TERMICA reprezinta un "proces de separare si remediere ecologica" ce utilizeaza agentul termic pentru eliminarea contaminantilor din soluri/namoluri contaminate cu hidrocarburi si/sau alti poluanti cu componente volatile.

Acest tip de instalatie are un avantaj major deoarece are o capacitate de tratare mare a solurilor. Hidrocarburile si/sau alte componente volatile intretin arderea, imbunatatind randamentul instalatiei.

Instalatia de DESORBTIE TERMICA este dotata complet cu toate aparatele de masura si control, realizandu-se astfel o monitorizare si reglare in timp real a parametrilor de tratare.

Aceste soluri contaminate sunt tratate la temperaturi de 650 OC iar solul isi mentine proprietatile fizice.

Sistemul de monitorizare de ultima generatie din cadrul acestei instalatii va realiza controlul parametrilor specifici pentru soluri poluate, slamuri petroliere, gaze rezultate din tratarea termica, apele separate.

Rezultatele desorbtiei termice

Solurile contaminate cu produse petroliere au fost tratate, punandu-se accent pe recuperarea de uleiuri. Se poate observa ca rezultatul tratarii cu procedeul de desorbtie termica este inertizarea solidului tratat

Tipurile de deseuri se regasesc in Gama de Deseuri